Πως θα κερδίσεις χρήματα από τις εφαρμογές ή τα παιχνίδια ή τις διαφημίσεις για τα κινητά τηλέφωνα;

Πόσοι τρόποι υπάρχουν για να κερδίσει κάποιος χρήματα από το κινητό;

- Ή να κατασκευάσει κάποια εφαρμογή ή κάποιο παιχνίδι.
- Ή να ασχοληθεί με τις διαφημίσεις

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω, να ξεκινήσετε και να ασχοληθείτε με κάποια από τις δύο αυτές μεθόδους.


1) Πως θα κατασκευάσουμε μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι για τα κινητά τηλέφωνα

Πολλοί νομίζουν ότι η κατασκευή μιας επιτυχημένης mobile εφαρμογής ή ενός επιτυχημένου παιχνιδιού για κινητά είναι πάρα πολύ δύσκολη υπόθεση. Νομίζουν ότι χρειάζονται πολλές και εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού. 

Και όμως υπάρχουν προγράμματα, που είναι πολύ εύκολο, να τα μάθει κανείς και να κατασκευάσει μια εφαρμογή ή ένα παιχνίδι για κινητά τηλέφωνα, χωρίς να ξέρει προγραμματισμό. Ναι, σωστά διαβάσατε, δεν χρειάζεται να ξέρετε προγραμματισμό ή να έχετε κάποιες εξειδικευμένες γνώσεις. 

Το μόνο που χρειάζεστε, είναι μια καλή ιδέα και ελάχιστο χρόνο για να την υλοποιήσετε. Με το κατάλληλο πρόγραμμα θα έχετε έτοιμο το παιχνίδι σας ή την εφαρμογή σας σε μερικά λεπτά της ώρας. 

Η ιδέα δεν είναι απαραίτητο να είναι πρωτότυπη, μπορείτε να αντιγράψετε ένα παλιό και επιτυχημένο παιχνίδι ή μια παλιά εφαρμογή και να την τροποποιήσετε (π.χ. καλύτερα γραφικά, διαφορετικό περιβάλλον αντί για διάστημα, στην Αρχαία Ελλάδα κλπ) και να την προσαρμόσετε, έτσι ώστε να τρέχει για κινητά τηλέφωνα. Π.χ. το Angry Birds που έχει κάνει πάταγο και έχει αποφέρει τεράστια κέρδη στους δημιουργούς της, βασίζεται σε ένα παμπάλαιο παιχνίδι, που παίζονταν παλιά στα πανηγύρια. Σε έναν πάγκο έστηναν κουτάκια σε σχήμα πυραμίδας και σου έδιναν τρεις μπάλες και με αυτές προσπαθούσες να ρίξεις κάτω τα κουτάκια. 

Για να καταλάβετε πόσο εύκολο είναι, διαβάστε την ιστορία του δεκαεπτάχρονου μαθητή Νικ Ντ' Αλοϊσιο, ο οποίος δημιούργησε την εφαρμογή Summly για κινητά και την πούλησε στο Yahoo για μόλις 23.000.000 ευρώ ο καημένος. Τσάμπα πράγμα δηλαδή. Και όλα αυτά προτού καν τελειώσει το σχολείο, ο δυστυχής!!! Και τώρα περιμένει να τελειώσει το σχολείο, για να αρχίσει να εργάζεται για την Yahoo. Από μικρός στα βάσανα και όλα αυτά για μια εφαρμογή. Άσε που με τόσα χρήματα, του την έχουν πέσει όλες οι γκόμενες του σχολείου του και όλοι οι τρακαδόροι. Σκέτη δυστυχία!!! Δεν μπορεί να συνέλθει από το κακό που τον βρήκε!!!

Και αφού ο δεκαεπτάχρονος μαθητής Νικ Ντ' Αλοϊσιο  τα κατάφερε, εσείς γιατί δεν δοκιμάζετε. Μήπως φοβάστε τις γκόμενες και τους τρακαδόρους ή δεν θέλετε να γίνετε πλούσιοι, γιατί δεν αντέχετε τόση δυστυχία.

Συγκεκριμένα, στις παρακάτω ιστοσελίδες, θα βρείτε βοήθεια για να ξεκινήσετε:

The App Dev Empire: Android! Don't Miss The Gold Rush Είναι το πιο δημοφιλές σύστημα για Android and iPhone παιχνίδια και εφαρμογές

Simple App Blueprint - Mobile App Product For Apple And Android App! Σύστημα για την δημιουργία εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Αποτελείται από εκπαιδευτικά video, πρόγραμμα και βιβλίο για να ξεκινήσεις.

How To Create An App And Start Earning Money In 7 Days Οδηγός για να κατασκευάσεις εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα


How To Create An Iphone Or Ipad Apps And Games Succeed In App Store! Σύστημα για να προωθήσεις την εφαρμογή ή το παιχνίδι, που κατασκεύασες στο App Store και έτσι να αυξήσεις τα έσοδά σου


2) Πως θα κερδίσεις χρήματα δοκιμάζοντας καινούργια παιχνίδια

Η ιστοσελίδα Gaming Jobs Online σου προσφέρει:
- έναν πλήρη οδηγό με οδηγίες βήμα προς βήμα για να γίνεις ένας πετυχημένος δοκιμαστής νέων παιχνιδιών για Η/Υ ή για Play Station 
- έναν τεράστιο κατάλογο με εταιρείες παιχνιδιών που παράγουν βιντεοπαιχνίδια και πληρώνουν πολλούς για να τα δοκιμάσουν.

Προσοχή: ένας καλός δοκιμαστής βιντεοπαιχνιδιών μπορεί να κερδίσει και περισσότερα από 2000€ τον μήνα απλά παίζοντας τα και δοκιμάζοντας τις δυνατότητες τους.


3) Πως θα κερδίσεις χρήματα από τις διαφημίσεις μέσω κινητών τηλεφώνων

Οι παρακάτω ιστοσελίδες θα σε βοηθήσουν:


Mobile Banner Creator - The Easiest Money Ever! Πρόγραμμα για να κατασκευάσεις διαφημιστικά για κινητά τηλέφωνα, χωρίς να γνωρίζεις σχέδιο ή να έχεις κάποιες άλλες εξειδικευμένες γνώσεις