Γιατί πρέπει να ασχοληθείς με τις έρευνες αγοράς, αν θέλεις να κερδίσεις χρήματα.

Λόγω της οικονομικής κρίσης και ελέω τρόικας (εξωτερικού και εσωτερικού), με τα χαράτσια να διαδέχονται το ένα το άλλο, τους φόρους να αυξάνονται, τους μισθούς να μειώνονται και την ανεργία να μεγαλώνει, πολλοί άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους εργασίας, γιατί απλά οι συμβατικοί τρόποι εργασίας δεν υπάρχουν. Αυτό το κάνουν ή γιατί έχουν μείνει άνεργοι ή γιατί τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν πλέον να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και φυσικά εξαιτίας τις ανεργίας, δεν μπορούν να βρουν άλλη δουλειά.


Ταυτόχρονα, οι εταιρίες, για να βελτιώσουν τα προϊόντα τους και για να αυξήσουν τις πωλήσεις και τα κέρδη τους, προσπαθούν όσο το δυνατόν περισσότερο να έχουν καλύτερη επαφή με τον τελικό καταναλωτή. Για το λόγο αυτό συνεργάζονται με εταιρίες έρευνας αγοράς, οι οποίες έχουν μέλη απλούς ανθρώπους, διοχετεύουν σε αυτούς ερωτηματολόγια και τα αποτελέσματα από την ανάλυση των απαντήσεων των μελών τους, τα στέλνουν στις εταιρίες.

Όμως τι είναι πραγματικά οι έρευνες αγοράς;
Σύμφωνα με την wikipedia.org:

"Έρευνα αγοράς (Market research) θεωρείται κάθε οργανωμένη προσπάθεια συλλογής πληροφοριών σχετικά με την αγορά και τους καταναλωτές. Η έρευνα αγοράς μελετά τις καταναλωτικές συνήθειες σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού ,αναγνωρίζει τυχών ανεκπλήρωτες ανάγκες επίσης δημιουργεί και νέες ανάγκες και σκοπό έχει τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών που σχετίζονται με τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης αγοράς-στόχου, το μέγεθος της, αλλά και τις ανταγωνιστικές επιχειρήσεις που υπάρχουν σε μια αγορά.
Η έρευνα αγοράς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής στρατηγικής, καθώς με τη βοήθεια της έρευνας τα στελέχη μιας επιχείρησης μπορούν να βασιστούν σε αυτήν και να επιλύσουν σημαντικά στρατηγικά προβλήματα."

Οι έρευνες αγοράς  συνήθως στην Ελλάδα γίνονται μέσω τηλεφώνου. Σκεφτείτε, πόσες φορές σας πήρε τηλέφωνο κάποια κυρία και με γλυκιά φωνή προσπαθούσε να σας πείσει, να απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα; Και φυσικά θυμηθείτε, πόσες φορές εσείς κλείσατε το τηλέφωνο, όταν καταλάβατε γιατί πρόκειται, γιατί απλά δεν είχατε καμιά διάθεση, να φάτε ένα μισάωρο ή και περισσότερο απαντώντας σε ερωτήσεις. Οι εταιρείες γνωρίζουν πλέον, ότι οι έρευνες μέσω τηλεφώνου είναι αναξιόπιστες, γιατί το δείγμα δεν είναι αντιπροσωπευτικό και γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι δεν απαντούν στα ερωτήματά τους. Έτσι καταφεύγουν σε ειδικές εταιρείες, που έχουν μεγάλο κατάλογο μελών και προσπαθούν να δελεάσουν αυτά τα μέλη, για να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγια, πληρώνοντάς τους.

Εσείς λοιπόν μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι, από αυτήν την τάση των εταιριών, συμπληρώνοντας στον ελεύθερό σας χρόνο ερωτηματολόγια, που θα σας στέλνουν οι εξειδικευμένες εταιρίες έρευνας αγοράς.

Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνετε μέλη αυτών των εταιρειών. Και για κάθε έρευνα αγοράς, οι εταιρείες θα σας στέλνουν email, με τα οποία θα σας καλούν, να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά ένα ερωτηματολόγιο. Επίσης θα σας ενημερώνουν,  πόσο χρόνο χρειάζεστε για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, για πόσο χρόνο η έρευνα θα είναι ανοιχτή και τι αμοιβή θα πάρετε αν την συμπληρώσετε.

Τα περισσότερα ερωτηματολόγια είναι σύντομα (χρειάζονται περίπου 10 λεπτά, για να τα συμπληρώσετε), κάποια όμως είναι μεγαλύτερα και φυσικά η αμοιβή είναι μεγαλύτερη  Συνήθως μία έρευνα παραμένει ανοιχτή για μία περίοδο λιγότερη από 7 ημέρες.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση τα χρήματα που θα δώσετε, θα τα πάρετε πίσω ή με μορφή bonus ή με μορφή δώρου ή αν δεν μείνετε ευχαριστημένοι με την μορφή επιστροφής χρημάτων. Και φυσικά μη σκεφτείτε να πείτε ψέματα ή να προσπαθήσετε να τους κοροϊδέψετε. Μαγκιές δεν χωράνε.

Επίσης θα πρέπει να ξέρεις, ότι οι εταιρείες που πληρώνουν αυτά τα ποσά είναι αμερικάνικες και η επικοινωνία γίνετε στα αγγλικά. 

Υπάρχουν φυσικά και ελληνικές εταιρίες (π.χ. η toluna), οι οποίες όμως δεν μπορούν να πληρώσουν τόσα χρήματα και γιατί η αγορά της Ελλάδος είναι μικρή και φυσικά λόγω κρίσης, πιστεύω είναι απολύτως κατανοητό αυτό. 

Παρακάτω σας παραθέτω έναν κατάλογο με εταιρείες για έρευνες αγοράς του εξωτερικού, γιατί έχουν καλύτερες αμοιβές και πιστεύω, ότι θα σας είναι πολύ χρήσιμος:



Η εταιρεία  Get Cash For Surveys είναι μια από τις εταιρείες, που ασχολούνται με τις έρευνες αγοράς και μόνο τον τελευταίο μήνα είχε μια τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, ένα tablet, ένα blender υψηλής τεχνολογίας και άλλα. Στην Αμερική θεωρείται η πιο δημοφιλής και αξιόπιστη από όλες τις εταιρείες, που ασχολούνται με τις έρευνες αγοράς. 

Προσοχή, η Get Cash For Surveys προσφέρει προγράμματα και για Έλληνες.




Η Paid Surveys, Etc προσφέρει τα εξής:
  • Πληρώνει περισσότερα από $95 για κάθε έρευνα αγοράς
  • Πληρώνει περισσότερα από $150 την ώρα για κάθε ειδική ομάδα(focus group)
  • Πληρώνει περισσότερα από $25 την ώρα για να παρακολουθήσετε διαφημιστικά video
  • Πληρώνει περισσότερα από $100 για να ταξιδεύετε
  • Πληρώνει για να δοκιμάζεται καινούργια αυτοκίνητα
  • Πληρώνει για να δοκιμάζετε καινούργια προϊόντα και σας αφήνει να τα κρατάτε.

Προσοχή, με την εγγραφή, σας δίνει δώρο τους οδηγούς, "Πως να κερδίσετε $10.000 τον μήνα από το Facebook, το Twitter,  το Ebay και το blog σας".



  • Πάνω από 300 εταιρείες που προσφέρουν πληρωμένες έρευνες αγοράς από το σπίτι.
  • Πάνω από 300 άλλες ευκαιρίες εργασίας από το σπίτι, για να αυξήσετε ακόμα περισσότερο τα έσοδά σας
  • Σας επιστρέφει τα χρήματά σας, αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι μέχρι και 8 εβδομάδες από την εγγραφή σας

Διάβασε περισσότερα στο άρθρο μου Paid Surveys At Home, για έρευνες αγοράς και όχι μόνο






















































Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;