Τα PTC μοιράζουν λεφτά!! Μην είστε κορόιδα. Πάρτε τα!!

Όταν άκουσα για πρώτη φορά για τα PTC (Paid To Click) και επισκέφτηκα το πιο δημοφιλές από αυτά (Neobux), τότε φώναξα:

Πώ, πω τι μαλακία είναι αυτή. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι από 3.000.000 βλαμμένοι (σημ. τόσα περίπου ήταν τα μέλη του Neobux ), που να κάθονται να βλέπουν διαφημίσεις από το internet για $0,001, δηλαδή ένα δέκατο του cent του δολαρίου. Μα είναι τόσο ηλίθιοι;

Πέρασε ο καιρός και αφού το έψαξα λίγο καλύτερα κατάντησα και εγώ ένας από τους βλαμμένους (συγγνώμη ήθελα να πω μέλος) αυτών των ιστοσελίδων.  Γιατί όμως έγινα μέλος; 

Πριν σας δώσω την απάντηση, νομίζω, ότι σας οφείλω μια ξενάγηση για τον τρόπο λειτουργίας αυτών των προγραμμάτων.

Τι είναι τα PTC;

Όλα τα PTC αυτοδιαφημίζονται, ότι κερδίζεις χρήματα βλέποντας διαφημίσεις και επισκέπτεσαι ιστοσελίδες. Προσοχή, αυτό είναι η βιτρίνα τους, στην πραγματικότητα από πίσω κρύβονται δύο συστήματα πυραμίδας. Ένα απλό, κλασσικό σύστημα πυραμίδας και ένα πιο εξελιγμένο.  

Άλλωστε με το να βλέπεις διαφημίσεις στην καλύτερη περίπτωση θα κερδίσεις $0,1 την ημέρα, σιγά τα λεφτά. Μιλάμε για τελείως ξεφτίλα. Αντιθέτως με τα συστήματα πυραμίδας τα ποσά που μπορείς να κερδίσεις ημερησίως από ένα μόνο PTC, μπορεί να είναι και περισσότερα από $1000 μηνιαίως.

Τα δύο συστήματα πυραμίδας βασίζονται στους referrals. Με τον όρο referral εννοούμε έναν βοηθό, ο οποίος ανάλογα με τα χρήματα, που θα κερδίσει από τις διαφημίσεις, κερδίζουμε και εμείς, που τον έχουμε referral, κάτι τις. Προσοχή, δεν παίρνουμε τα χρήματα που δικαιούται ο referral, αλλά επιπλέον χρήματα, που μας δίνουν τα PTC.

Υπάρχουν δύο ειδών referral, οι άμεσοι και οι νοικιασμένοι.

Τους άμεσους referral τους βρίσκουμε μόνοι μας, π.χ. τίποτα γνωστοί ή από διαφημίσεις ή τους αγοράζουμε και τους έχουμε για πάντα, χωρίς να πληρώσουμε για αυτούς. Οι άμεσοι referral, είναι προφανώς το απλό κλασσικό σύστημα πυραμίδας, γιατί όσο περνάει ο καιρός θα είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να βρει πολλούς τέτοιους. Και φυσικά προσέξτε, από μια γραμμή internet ημερησίως σε ένα PTC μπαίνει μόνο ένα μέλος. Αυτό το λέω για να μην σκεφτεί κάποιος πονηρά και γράψει την γυναίκα του, τα παιδιά του κλπ. Αν τώρα έχετε την δυνατότητα να μπαίνετε στο internet με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους π.χ. Η/Υ, Smart Phone, Tablet ή διαφορετικές γραμμές internet, τότε από κάθε IP μπορεί στο ίδιο PTC να μπαίνει και άλλο μέλος.

Τους νοικιασμένους, τους νοικιάζουμε μέσα από τα PTC, φυσικά πληρώνοντας ένα ποσό. Το ποσό που θα πληρώσουμε εξαρτάται από τον τιμοκατάλογο του PTC. συνήθως είναι 20 cents του δολαρίου

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι όλα τα μέλη ενός PTC είναι referral σε κάποιον άλλον. Για αυτό μην κάνετε καμιά ανοησία και γραφτείτε χωρίς άμεσο sponsor. Δηλαδή στο PTC, που θέλετε να γραφτείτε, πάτε σαν ηλίθιοι απευθείας στην ιστοσελίδα και όχι μέσα από κάποιο Ελληνικό Site. Αν πάτε απευθείας, τότε θα σας νοικιάσει κάποιος Ινδός ή κάποιος Κινέζος και εκείνος θα πληρώνεται. Αντίθετα αν γραφτείτε μέσω κάποιου Ελληνικού Site, τότε ο άμεσος sponsor σας θα είναι Έλληνας. 

Αν θέλετε να γίνετε άμεσος referral δικός μου, τότε χρησιμοποιείστε τους συνδέσμους, που έχω βάλει σε αυτό το άρθρο.

Αν δεν θέλετε να γίνετε άμεσος referral δικός μου, τότε κάντε αναζήτηση στο internet και βρείτε ένα Ελληνικό Site, που να έχει διαφήμιση το PTC, που σας ενδιαφέρει και γραφτείτε από αυτόν. Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να γίνετε άμεσος referral ενός Έλληνα. Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο ρε γαμώ το.

Όλα τα PTC έχουν επίπεδα για τα μέλη τους και ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκετε ένα μέλος πληρώνετε και το αντίστοιχο ποσό. Στην αρχή που είστε στο τζάμπα, προφανώς θα κερδίζετε τα λιγότερα χρήματα. Αν κάνετε αναβάθμιση και ανέβετε επίπεδο, τότε θα πληρώνεστε καλύτερα. Όμως για την αναβάθμιση θα πρέπει να πληρώσετε κάποιο ποσό, το οποίο εξαρτάται από το PTC.

Πως κερδίζεις χρήματα από τα PTC

Όπως είπα και στην αρχή, τα PTC σε πληρώνουν συνήθως $0,001, δηλαδή το ένα δέκατο του cents του δολαρίου. Επίσης έχουν και κάποιες διαφημίσεις για τις οποίες σε δίνουν και 1 cents του δολαρίου. Συνολικά, στις δωρεάν εκδόσεις τους, ημερησίως βλέποντας μόνο διαφημίσεις θα κερδίσεις περίπου 4 cents του δολαρίου και για να δεις τις διαφημίσεις θα ξοδέψεις περίπου 10 λεπτά της ώρας. 

Ας υποθέσουμε, ότι γράφεσαι στο καλύτερο και πιο αξιόπιστο PTC, δηλαδή στο Neobux, τότε τα κέρδη σου θα είναι τα εξής:

1) Αν είσαι απλό μέλος:

Από τις διαφημίσεις, που θα βλέπεις, υπολόγισε ημερησίως περίπου 3 cents του δολαρίου. Δηλαδή τον μήνα 0,9$ περίπου.

Για κάθε νοικιασμένο referral θα κερδίζεις καθαρά από 2 έως 6 cents του δολαρίου τον μήνα. Δηλαδή σαν απλό μέλος δικαιούσαι να νοικιάσεις το πολύ 300 referrals και άρα τον μήνα υπολόγισε ότι θα κερδίζεις καθαρά από 6$ έως 18$. Προσοχή όταν λέω καθαρά, εννοώ τα έσοδα μείον τα έξοδα ενοικίασης.

Από το Adprize αν σταθείς κωλόφαρδος μπορεί να κερδίζεις μέχρι και 50$ σε ρευστό ή και την συνδρομή σου σε Golden

Από τα mini jobs το ποσό που μπορείς να κερδίσεις είναι απροσδιόριστο, κάποια μέλη ισχυρίζονται ότι κερδίζουν μηνιαίως μέχρι και 1000$, προφανώς το έχουν δει σαν επάγγελμα και απασχολούνται κανονικό οχτάωρο στα minijob. Τα mini jobs είναι μικρές εργασίες με διαφημίσεις που πληρώνουν από 1 cents μέχρι και 0,5$ και ο χρόνος που θα χρειαστείς για να τις κάνεις είναι το λιγότερο 2 λεπτά. Προσοχή για να κάνεις τα mini jobs χρειάζεται να ξέρεις καλά αγγλικά και αν κάνεις πολλά λάθη τότε τιμωρείσαι και δεν πληρώνεσαι και μπορεί να χάσεις τις σημαίες σου. Ενώ αν κάνεις πολλά mini jobs με λίγα ή καθόλου λάθη τότε παίρνεις μία σημαία (υπάρχουν το πολύ 3 σημαίες) και φυσικά όσο περισσότερες σημαίες έχεις τόσο εμφανίζονται περισσότερα και ακριβότερα mini jobs. Επίσης για κάθε 1$ που θα κερδίζεις θα παίρνεις και 12 cents σαν bonus      

Και τέλος από τους άμεσους referrals, αν μπορέσεις και βρεις κανέναν. τότε το κέρδος σου εξαρτάται από τις διαφημίσεις που θα δει και από τα mini jobs που θα κάνει.

2) Αν είσαι Golden

Από τις διαφημίσεις, που θα βλέπεις, υπολόγισε ημερησίως περίπου 12 cents του δολαρίου. Δηλαδή τον μήνα 3,6$ περίπου.

Για κάθε νοικιασμένο referral θα κερδίζεις καθαρά από 2 έως 6 cents του δολαρίου τον μήνα. Δηλαδή σαν Golden μέλος δικαιούσαι να νοικιάσεις το πολύ 2000 referrals και άρα τον μήνα υπολόγισε ότι θα κερδίζεις καθαρά από 40$ έως 120$. Προσοχή όταν λέω καθαρά, εννοώ τα έσοδα μείον τα έξοδα ενοικίασης.

Από το Adprize αν σταθείς κωλόφαρδος μπορεί να κερδίζεις μέχρι και 50$ σε ρευστό ή και την συνδρομή σου σε Golden

Από τα mini jobs το ποσό που μπορείς να κερδίσεις είναι απροσδιόριστοκάποια μέλη ισχυρίζονται ότι κερδίζουν μηνιαίως μέχρι και 1000$, προφανώς το έχουν δει σαν επάγγελμα και απασχολούνται κανονικό οχτάωρο στα minijob. Τα mini jobs είναι μικρές εργασίες με διαφημίσεις που πληρώνουν από 1 cents μέχρι και 0,5$ και ο χρόνος που θα χρειαστείς για να τις κάνεις είναι το λιγότερο 2 λεπτά. Προσοχή για να κάνεις τα mini jobs χρειάζεται να ξέρεις καλά αγγλικά και αν κάνεις πολλά λάθη τότε τιμωρείσαι και δεν πληρώνεσαι και μπορεί να χάσεις τις σημαίες σου. Ενώ αν κάνεις πολλά mini jobs με λίγα ή καθόλου λάθη τότε παίρνεις μία σημαία (υπάρχουν το πολύ 3 σημαίες) και φυσικά όσο περισσότερες σημαίες έχεις τόσο εμφανίζονται περισσότερα και ακριβότερα mini jobs. Επίσης για κάθε 1$ που θα κερδίζεις θα παίρνεις και 24 cents σαν bonus      

Και τέλος από τους άμεσους referrals, αν μπορέσεις και βρεις κανέναν. τότε το κέρδος σου εξαρτάται από τις διαφημίσεις που θα δει και από τα mini jobs που θα κάνει.

3) Αν είσαι Ultimate

Από κάποια μέλη που είναι Ultimate και έχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες νοικιασμένους referrals μαθαίνουμε ότι κερδίζουν καθαρά περισσότερα από 1500$ τον μήνα, μόνο από τους νοικιασμένους referrals. Φυσικά, αυτοί έχουν επενδύσει πολλά χρήματα (κάτι που δεν το συνιστώ) και φυσικά χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να καταφέρουν να αποκτήσουν τόσους referrals. 

Βέβαια πολλοί θα βρεθούν και θα πουν, σιγά ρε φίλε τα λεφτά. 

Σε όλους αυτούς θα απαντούσα το εξής:

Θα σας πείραζε να έχετε ένα επιπλέον εισόδημα κάθε μήνα έστω και μικρό με ελάχιστο κόπο ή ο μπαμπάκας σας τα φυσάει και σας δίνει τόσο καλό χαρτζιλίκι που δεν έχετε ανάγκη τα χρήματα που σας δίνουν τα PTC;

ΠΡΟΣΟΧΗ

Αν εσείς ανήκετε σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες ανθρώπων:

1) Είστε ανυπόμονοι; Θέλετε, για ότι κάνετε, να βλέπετε άμεσα αποτελέσματα; Τότε τα PTC δεν είναι για εσάς. Για να μπορέσετε να κερδίσετε κάποια χρήματα μηνιαίως από τα PTC, θα χρειαστείτε περισσότερο από ένα χρόνο και να διαθέτεται τουλάχιστον ένα τέταρτο ημερησίως. Και επαναλαμβάνω, επειδή είστε ανυπόμονοι, μην ασχολείστε με τα PTC, θα σπάσετε τα νεύρα σας, γιατί απλά δεν θα έχετε την υπομονή, που χρειάζεται.

2) Είστε υπερβολικά καχύποπτοι; Δεν θέλετε να ρισκάρετε; Τότε και πάλι τα PTC δεν είναι για εσάς. Θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι υπάρχουν πάρα πολλά PTC, που έχουν αποδειχθεί απάτη. Μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα Scam Detector και θα ανακαλύψετε χιλιάδες PTC, που αποδείχθηκαν απάτη Και φυσικά εσείς, που θέλετε να παίζετε μπάλα εκ του ασφαλούς, δεν έχετε καμιά δουλειά, να μπλέξετε με τα PTC.

Για όλους εσάς σας συνιστώ να μην διαβάσετε το υπόλοιπο αυτού του άρθρου. Κάντε κάτι πιο χρήσιμο. Ασχοληθείτε με κάτι που να σας γεμίζει.

Βέβαια, κάποιος κουτοπόνηρος θα έλεγε:

"Για να ασχολούνται τόσοι απατεώνες με τα  PTC, θα πρέπει να υπάρχει σε αυτά χρήμα, γιατί απλά τα λαμόγια πηγαίνουν, εκεί όπου υπάρχει χρήμα"

Αν όμως είστε από τους ανθρώπους που ρισκάρουν, έχουν υπομονή και θα ήθελαν μετά από ένα χρόνο να έχουν ένα έξτρα εισόδημα, τότε βρήκατε το στοιχείο σας. Ήρθε η ώρα να γίνετε και εσείς βλαμμένοι, συγγνώμη ήθελα να πω μέλη των PTC.

Όπως είπα και στην αρχή υπάρχει πολύ βρωμιά στα PTC και υπάρχουν πάρα πολλοί απατεώνες για αυτό δεν βάζουμε ποτέ δικά μας χρήματα. Τις αναβαθμίσεις ή τα ενοίκια για τους referrals τα βάζουμε από τα χρήματα που θα έχουμε κερδίσει. Μην κάνετε την ανοησία και βάλετε χρήματα από την τσέπη σας για να κερδίσετε περισσότερα, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τα χάσετε.

Για να βρείτε αξιόπιστα PTC και επομένως να έχετε το μικρότερο δυνατό ρίσκο και τις καλύτερες πιθανότητες επιτυχίας θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

1) Να ελέγξετε με το AlexaRank το βαθμό δημοφιλίας του. (Για όσους δεν γνωρίζουν τί είναι το AlexaRank διαβάστε το άρθρο http://en.wikipedia.org/wiki/Alexa_Internet)

Με βάση λοιπόν το AlexaRank τα πιο δημοφιλή PTC είναι τα εξής:

Neobux, Με βαθμό 626 και με Ελληνικό περιβάλλον. Ελλάδα αθάνατη!!!! Το συγκεκριμένο PTC θεωρείται ο βασιλιάς των PTC. Λειτουργεί από το 2008 και είναι απολύτως αξιόπιστο,

Clixsense: Με βαθμό 1198. Είναι το παλιότερο και θεωρείται ο ηγέτης των PTC. Λειτουργεί από το 2007 και είναι απολύτως αξιόπιστο. Δυστυχώς το άτιμο δεν έχει σύστημα με άμεσους referrals. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαζεύετε χρήματα για τα άλλα PTC.

Μπορείτε να ελέγξετε τον βαθμό AlexaRank για οποιοδήποτε site από την διεύθυνση http://www.alexa.com/ Επίσης ενδεικτικά σας λέω ότι στο νούμερο 1 είναι το google, στο νούμερο 2 είναι το facebook, το myspace έχει 1670, το minecraft.net με 2898 και το in.gr με 2742. Μπορείτε έτσι απλά να καταλάβετε ότι με αυτά τα PTC ασχολούνται εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως.

2) Να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες Scam Detector και ScamVoid και ScamAdviser για να ελέγξετε αν είναι scam, δηλαδή απάτη οποιοδήποτε PTC

3) Να ελέγξετε τους όρους λειτουργίας του κάθε PTC και κυρίως τον τιμοκατάλογο.

4) Να διαβάσετε στο forum του κάθε PTC, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα μέλη του PTC. Άλλωστε, είναι γνωστό το ρητό: 'Όπου δεν υπάρχουν προβλήματα βρωμάει απάτη.

Πως θα αποκτήσετε άμεσους Referrals

Για να αποκτήσετε άμεσους Refferrals, θα πρέπει να κάνετε διαφήμιση. Οι δωρεάν τρόποι που υπάρχουν για διαφημίσεις είναι οι παρακάτω:

1) Αν έχετε ιστότοπο ή σελίδα στο Facebook με ικανοποιητική επισκεψιμότητα, τότε απλά γράφετε κάποιο άρθρο ή κάποιο σχόλιο ή ανεβάζετε ένα από τα διαφημιστικά των PTC

2) Σε κάθε σχόλιο που κάνετε οπουδήποτε και σε κάθε email που στέλνετε, φροντίζετε στο τέλος να βάζετε κάποιο σχόλιο ή ένα από τα διαφημιστικά των PTC

3) Μπορείτε να αγοράσετε άμεσους referrals από άλλους. Προσωπικά δεν το συνιστώ.

4) Να κάνετε διαφημίσεις από τα κέρδη σας μέσα από τα ίδια PTC. Π.χ. στο Neobux  διαφημίζουμε τα άλλα PTC που είμαστε γραμμένοι.