Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα παγκοσμίως;

Στο ερώτημα "Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα παγκοσμίως;" δεν υπάρχει απάντηση, γιατί:

- Ο κάθε άνθρωπος, που προσπαθεί να απαντήσει χρησιμοποιεί και διαφορετικά κριτήρια. 

Άλλοι θεωρούν ως καλύτερη δίαιτα, αυτή, που σε αδυνατίζει πολύ γρήγορα, άλλοι αυτή, που κοστίζει λιγότερο, άλλοι αυτή, που δεν χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια κλπ. Το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν σαφή και προκαθορισμένα κριτήρια, δεν μας επιτρέπει να ορίσουμε την καλύτερη δίαιτα.

- Κάθε ημέρα βγαίνουν και καινούργιες δίαιτες, οι οποίες για πολλούς είναι καλύτερες από τις παλιότερες, γιατί απλά είναι μοδάτες.

- Κάθε ειδικός στις δίαιτες και κάθε επώνυμη ή επώνυμος διαφημίζουν και άλλη δίαιτα, για δικούς τους λόγους ως η καλύτερη.

- Όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι. Άλλοι έχουν μεγαλύτερη υπομονή, άλλοι μεγαλύτερη θέληση και άλλοι απλά βαριούνται, με συνέπεια για την ίδια δίαιτα να υπάρχουν και αντικρουόμενες απόψεις.

Στο άρθρο αυτό θα σας παρουσιάσω τις πιο δημοφιλείς δίαιτες παγκοσμίως και εσείς αποφασίζετε ποια είναι η καλύτερη. Συγκεκριμένα στις:
Fat Loss Factor

Truth About Abs

Burn The Fat Feed The Muscle

Eat, Stop, Eat




Η δίαιτα Fat Loss Factor είναι ένα αναλυτικό πρόγραμμα αδυνατίσματος, που διαρκεί 12 εβδομάδες και έχει 4 διαφορετικά επίπεδα. Προσφέρει σε όσους την ακολουθήσουν ένα λεπτομερές πρόγραμμα, συμβουλές στο πώς να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και πρόγραμμα ασκήσεων για τη διαχείριση του στρες . Υπάρχει εδώ και μερικά χρόνια και έχει πάρει πολλά θετικά σχόλια απ’ όσους την έχουν δοκιμάσει.

Τα τέσσερα διαφορετικά επίπεδα είναι:

  • Αρχάριος
  • Ενδιάμεσος
  • Γρήγορο αδυνάτισμα
  • Ταχύτατο αδυνάτισμα

Ποιο επίπεδο θα ακολουθήσετε εξαρτάται από τα πόσα κιλά θέλετε, να χάσετε και πόσο γρήγορα.

Η δίαιτα Fat Loss Factor χωρίζεται σε δύο φάσεις:

Φάση 1: Αποτοξίνωση δυο εβδομάδων

Σύμφωνα με τον δημιουργό της δίαιτας Fat Loss Factor, τον Dr. Michael Allen, αυτή η φάση είναι η πιο σημαντική και αποτελείται από δύο εβδομάδες με φυσικές τροφές.

Ο στόχος την πρώτης φάσης είναι μέσα σε δύο εβδομάδες να σας βοηθήσει να:

  • απαλλαχθείτε από τις τοξίνες
  • ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σύστημα
  • χάσετε το περιττό λίπος
  • αυξήσετε την ενέργεια
  • βελτιώσετε τον ύπνο
  • σταματήσετε να σκέφτεστε το φαγητό

Σε διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων καταναλώνετε βιολογικά φρούτα και λαχανικά,  ξηρούς καρπούς, όσπρια, καρύδα και ελαιόλαδο, πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό και περπατάτε 30 έως 60 λεπτά καθημερινά.

Φάση 2: Δέκα εβδομάδες

Μετά την αποτοξίνωση δύο εβδομάδων η δεύτερη φάση της δίαιτα Fat Loss Factor διαρκεί δέκα εβδομάδες και ονομάζετε Lifestyle Un-Diet (Τρόπος ζωής χωρίς δίαιτα). Αυτή η δίαιτα βασίζεται σε:

  • Άπαχες πρωτεΐνες
  • Υδατάνθρακες
  • Υγιεινά λίπη
  • Φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Στην διάρκεια αυτής της φάσης πρέπει να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες:

  • Να τρώτε περισσότερο νωρίς το πρωί.
  • Να καταναλώνετε συχνά μικρά γεύματα
  • Να τρώτε κάτι ωμό σε κάθε γεύμα
  • Μια ημέρα την εβδομάδα να τρώτε κάτι εκτός προγράμματος
  • Να πίνετε πολύ νερό

Εάν μετά από δώδεκα εβδομάδες δεν πετύχατε τους στόχους σας η δίαιτα Fat Loss Factor προτείνει να αξιολογήσετε την πρόοδο που έχετε κάνει, να μάθετε από την εμπειρία σας και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Σύμφωνα με το Fat Loss Factor οι ασκήσεις είναι σημαντικές του προγράμματος αδυνατίσματος, καθώς ενισχύουν το μεταβολισμό, τονώνουν και χτίζουν μυς, μειώνουν το στρες και βελτιώνουν την αυτοεκτίμηση.




Το Truth About Abs  είναι ένα πρόγραμμα αδυνατίσματος από τον Mike Geary.

θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι το Truth About Abs  δεν εστιάζει καθόλου στους κοιλιακούς μυς. Ο Mike πιστεύει ότι, για να κάψεις το κοιλιακό λίπος και να χτίσεις κοιλιακούς πέτρα, είναι καλύτερο να εστιάσεις στην εντατική άσκηση ολόκληρου του σώματος από το να ξοδέψεις ατελείωτες ώρες κάνοντας κοιλιακούς ή καθίσματα (τα οποία δεν σε οδηγούν πουθενά).

Η άσκηση ολόκληρου του σώματος θα σας βοηθήσει να κάψετε το λίπος γρηγορότερα και μακροπρόθεσμα. Χρειάζεται μόνο να εξασκήστε 3 φορές την εβδομάδα το πολύ.

Όταν κάνετε άσκηση ολόκληρου του σώματος, το στομάχι σας θα λειτουργήσει ως ενισχυτικός μυς, και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διαμορφώσετε λεπτότερο και πιο δυνατό κορμί.

Οι δίαιτες θα σας κάνουν απλά να λιμοκτονήσετε, ενώ είναι αρκετά συνηθισμένο όσοι κάνουν δίαιτα να ξαναπαίρνουν τα κιλά που έχασαν μέσα σε ένα μήνα.

Σε αυτό το πρόγραμμα, ο Mike θα σας δείξει διάφορες τροφές που μπορείτε να τρώτε χωρίς να χρειάζεται να κάνετε θερμιδομέτρηση ποτέ ξανά. Θα σας διδάξει πώς να μαγειρεύετε νόστιμα και υγιεινά φαγητά που θα σας βοηθήσουν να κάψετε το λίπος.

Πάντως, να έχετε πάντοτε υπόψη ότι το Truth About Abs  δεν είναι το μαγικό χάπι. Πρέπει να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες και να κάνετε τις ασκήσεις που σας υποδεικνύονται και ίσως πρέπει να περιμένετε έως και ένα μήνα για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μόνο μετά την πάροδο αυτού του μήνα θα δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα και θα μπορείτε να βγείτε στις παραλίες επιδεικνύοντας το καλλίγραμμο κορμί σας.




Το πρόγραμμα αδυνατίσματος Burn The Fat Feed The Muscle γράφτηκε από τον Tom Venuto, που είναι ένας ειδικός στη διατροφή και την άσκηση. Το πρόγραμμα αδυνατίσματος βασίζεται στην επιστήμη του αδυνατίσματος και στην κατανόηση των πρακτικών θεμάτων που έχουν σχέση με την διατροφή και την άσκηση.

Όλοι πρέπει να γνωρίζουν, πώς να διατηρούν τους μύες τους υγιείς, εάν θέλουν να ζήσουν πραγματικά μια υγιή ζωή και να αποκτήσουν ένα πραγματικά ελκυστικό σώμα. Η μόνιμη απαλλαγή από το περιττό λίπος απαιτεί το λιγότερο την απόκτηση και διατήρηση σε καλή κατάσταση κάποιων μυών. Η διατήρηση των μυών στην διάρκεια μιας προσπάθειας για αδυνάτισμα μπορεί να είναι δύσκολη, εάν δεν έχετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να σας καθοδηγήσουν σε ότι αφορά τη δίαιτα και τις ασκήσεις.

Το πρόγραμμα αδυνατίσματος Burn The Fat Feed The Muscle δεν βασίζετε σε άστατες θεωρίες και ιδέες. Ο Tom Venuto στο πρόγραμμα του δεν διδάσκει πώς να ζήσετε τρώγοντας μόνο μπριζόλα η μόνο ρύζι. Το Burn The Fat Feed The Muscle είναι μια πραγματική δίαιτα, μια πραγματική αλλαγή του τρόπου ζωής, και μια νέα αρχή που δεν απαιτεί τίποτα από εσάς, εκτός από την προθυμία σας να μάθετε και να ενεργήσετε με βάση τις λογικές αρχές της διατροφής και της άσκησης.




Η δίαιτα Eat, Stop, Eat είναι μία πολύ εύκολη και αποτελεσματική δίαιτα από τον συγγραφέα Brad Pilon, κατάλληλη ουσιαστικά για τους όλους τους ενήλικες. Με τη συγκεκριμένη δίαιτα δε θα χρειαστεί να στερηθείτε ούτε τα αγαπημένα σας φαγητά, ούτε να χάνετε όλο σας το χρόνο στην οργάνωση των γευμάτων σας.

Ο Brad Pilon είναι απόφοιτος της διατροφικής επιστήμης και έχει εργαστεί πολλά χρόνια στον κλάδο των συμπληρωμάτων διατροφής, τον οποίο και εγκατέλειψε προκειμένου να γράψει το βιβλίο Eat, Stop, Eat.

Η δίαιτα  δε δίνει συμβουλές για τι φαγητά να τρώτε, ούτε προτεινόμενες δοσολογίες για πρωτεΐνη, υδατάνθρακες, λιπαρά, θερμίδες. Όλο το πρόγραμμα είναι πολύ απλό, που μπορεί, να εφαρμοστεί το ίδιο καλά από παχύσαρκους μέχρι και body builders.

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε οδηγίες για τη γυμναστική σας και γενικές συμβουλές για τη διατροφή, αλλά το πνεύμα του βιβλίου είναι το εξής απλό:

"Αν κάνετε κάθε βδομάδα νηστεία 1 έως 2 ημέρες και 3 φορές τη βδομάδα γυμναστική με βάρη, μπορείτε να κάψετε  πολύ εύκολα το περιττό λίπος και να αποκτήσετε ένα πολύ ομορφότερο σώμα. Χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά "

Μάλιστα με την εφαρμογή της συγκεκριμένης δίαιτας, ο συγγραφέας αποδεικνύει μέσω συγκεκριμένης βιβλιογραφίας γιατί η υγεία σας όχι μόνο δε θα κινδυνέψει, αλλά θα βελτιωθεί σε πολλούς τομείς και πως η πείνα είναι κάτι που εξαφανίζεται μετά τις πρώτες νηστείες γρήγορα. Για όσους μάλιστα ασχολούνται με bodybuilding, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι επιδράσεις της συγκεκριμένης δίαιτας σε βασικές ορμόνες όπως η ινσουλίνη και η αυξητική ορμόνη.